020 787 0740
tikkakosken.apteekki@apteekit.net
Kirkkokatu 6
41160
TIKKAKOSKI
Avoinna: Ma-pe 9–18 | La 10–15 | Su suljettu

Reseptin uusinta ja muut apteekkipalvelut

Kun tarvitset apteekkipalvelujamme, kuten reseptin uusintaa tai neuvontaa, tule suoraan paikan päälle apteekkiimme Tikkakoskella tai ota ensin yhteyttä ja kysy lisätietoja! 

Reseptin uusinta

Apteekin kautta voi uusia sähköisiä reseptejä muun muassa perusterveydenhuoltoon. Sähköisten reseptien uusintapyyntö käsitellään terveydenhuollossa kahdeksan päivän kuluessa. Halutessasi saat tekstiviestin uusinnasta matkapuhelimeesi.

Uusinta on Tikkakosken apteekissa aina maksutonta. Voit myös itse tehdä reseptin uusintapyynnön verkossa osoitteessa www.kanta.fi. Kanta-palveluiden käyttö edellyttää verkkopankkitunnuksia.

Sähköinen resepti

Kaikki reseptit ovat sähköisinä Kelan reseptitietokannassa. Voit tarkastella omia reseptitietojasi osoitteessa www.kanta.fi. Tietosuojasyistä apteekki ei voi vastata puhelimitse esitettyihin reseptitiedusteluihin.

Kun haet apteekista reseptilääkettä, esitä kela-kortti tai jokin viranomaisten myöntämä kuvallinen kortti. Mikäli toinen henkilö asioi puolestasi apteekissa, tarvitsee myös hän mukaansa kela-korttisi. Lisäksi hänellä tulee olla tieto noudettavan lääkkeen nimestä tai käyttötarkoituksesta.

Kirjallinen suostumus tarvitaan, mikäli puolestasi asioiva henkilö haluaa uusia reseptin tai pyytää yhteenvedon tulostamista, lääkkeiden yhteisvaikutusten tarkistusta tai sähköisen reseptin mitätöimistä.

Lääkkeiden annosjakelu

Tarjoamme apteekistamme lääkkeiden annosjakelua. Lääkkeet jaetaan apteekissa dosetteihin 1-2 viikon annoksina. Palvelu sopii hyvin heille, joilla on vaikeuksia huolehtia omasta lääkityksestään. Palvelun hinta määräytyy jaeltavien lääkkeiden lukumäärän mukaan. Kysy lisää palvelusta, kerromme mielellämme!

Lääkejätteiden vastaanotto

Vanhentuneiden tai käyttämättömäksi jääneiden resepti- tai itsehoitolääkkeiden turvallinen ja oikea vastaanottopiste on apteekki. Voit tuoda lääkejätteet meille Tikkakosken apteekkiin hävitettäväksi, me huolehdimme niiden turvallisesta jatkokäsittelystä. Lääkkeet ovat ongelmajätettä, ja niiden joutumista sekajätteeseen tai viemäriin tulee ehdottomasti välttää. Tutustu Tikkakosken apteekin lääkejäteohjeeseen tästä »

Seuraavat tuotteet eivät kuulu lääkejätteeseen:

  • Tyhjät lääkelaitteet, pullot, aerosolit ja tuubit. Hävitä ne yleisten kierrätysohjeiden mukaan.
  • Perusvoiteet -> sekajäte
  • Ravintolisät ja vitamiinit -> biojäte
  • Kemikaalit, lääkkeettömät shampoot, hiuslakka, tavallinen kynsilakka
  • Sähkölaitteet, paristot, digitaaliset kuumemittarit

Tiliasiakkuus

Tiliasiakkuus on mainio keino helpottaa asiointia, silloin kun lääkkeittesi hakemisesta huolehtii omainen, hoivapalveluyritys tai kotihoito. Laskun vastaanottaja voidaan määritellä asiakkaan tilanteen mukaan. Laskun voi saada paperisena, e-laskuna tai suoramaksuna.

Paperilasku: Asiakkaalle lähetetään paperinen lasku, joka tulee maksaa tilisiirtona tai  suoraan apteekin palvelutiskille.                  

Suoramaksu: Lasku veloitetaan automaattisesti eräpäivänä asiakkaan tililtä. Asiakkaille lähetetään paperinen suoramaksun ennakkoilmoitus tililtä veloitettavasta summasta. Suoramaksu soveltuu asiakkaille, joilla ei ole verkkopankkitunnuksia.

E-lasku: Lasku lähetetään verkkopankkiin, josta se on tarvittaessa asiakkaan tulostettavissa. Lasku veloitetaan tililtä joko automaattisesti tai vasta, kun se on hyväksytty verkkopankissa. Pankki määrittelee henkilön e-lasku-asiakkaaksi, jos hänelle on toimitettu verkkopankkitunnukset. E-lasku-asiakkaille ei lähetetä postitse ennakkoilmoitusta veloituksesta. Asiakas sopii sähköisen laskutuksen aloittamisesta oman pankkinsa kanssa. Apteekista voi pyytää esitäytetyn toimeksiantolomakkeen laskutuksen käynnistämistä varten.

Lähetämme laskun lääkeostoista kerran kuukaudessa ja siihen lisätään oheisen hinnaston mukainen laskutuslisä. Kysy apteekista lisää!

Kotiinkuljetus

Pyrimme mahdollisuuksien mukaan järjestämään lääkkeiden kotiinkuljetusta Tikkakosken alueella. Kysy mahdollisuutta kotiinkuljetukselle, jos sinulla on vaikeuksia noutaa lääkkeitä apteekista. Sovitaan yhdessä sopivasta järjestelystä. Kotiinkuljetuksesta perimme hinnaston mukaisen maksun käteisellä tai tilimaksuna.

apteekkipalvelut

Apteekin palveluhinnasto

Schengen-todistus 7 €
Jäljennös ulkomaanmatkaa varten 1 €
Reseptin uusinta maksuton 
Kuljetuspalvelu (Tikkakosken taajama) 5 €                  
Laskutuslisä 2.70 €
Lääkkeiden annosjakelu vaihtelee lääkemäärän mukaan              
Hintaesimerkki 1: 4 lääkettä 5.30 €
Hintaesimerkki 2: 7 lääkettä 7.40 €


Hyödylliset linkit

TERVEYDEKSI! »
TERVEYSKIRJASTO »
TIETOA ROKOTUKSISTA »
TIKKAKOSKEN TERVEYSASEMA »
KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRI  »
KELA »
OMAKANTA »
FIMEA »