Kirkkokatu 6, 41160 TIKKAKOSKI         020 787 0740         tikkakosken.apteekki@apteekit.net       Avoinna: Ma-pe 9-18, La 10-15, Su suljettu

Palvelut

Reseptin uusinta ja muut apteekkipalvelut

Apteekkiasioinnin voi tehdä myös etänä! Kun tarvitset etäpalvelua, soita apteekin palvelunumeroon puh.0207870740. Palvelemme sinut halutessasi apteekin eteistilaan tai vaikkapa pysäköintialueelle.  Voit myös pyytää kotiinkuljetusta!

/uploads/SFMcPtcQ/Tietosuojaseloste-kanta-asiakkaat.docx

Reseptin uusinta

Apteekin kautta voi uusia sähköisiä reseptejä muun muassa perusterveydenhuoltoon. Sähköisten reseptien uusintapyyntö käsitellään terveydenhuollossa kahdeksan päivän kuluessa. Halutessasi saat tekstiviestin uusinnasta matkapuhelimeesi.

Uusinta on Tikkakosken apteekissa aina maksutonta. Voit myös itse tehdä reseptin uusintapyynnön verkossa osoitteessa. Kanta-palveluiden käyttö edellyttää verkkopankkitunnuksia.

Sähköinen resepti

Kaikki reseptit ovat sähköisinä Kelan reseptitietokannassa. Voit tarkastella omia reseptitietojasi osoitteessa. Tietosuojasyistä apteekki ei voi vastata puhelimitse esitettyihin reseptitiedusteluihin.

Kun haet apteekista reseptilääkettä, esitä kela-kortti tai jokin viranomaisten myöntämä kuvallinen kortti. Mikäli toinen henkilö asioi puolestasi apteekissa, tarvitsee myös hän mukaansa kela-korttisi. Lisäksi hänellä tulee olla tieto noudettavan lääkkeen nimestä tai käyttötarkoituksesta.

Kirjallinen suostumus tarvitaan, mikäli puolestasi asioiva henkilö haluaa uusia reseptin tai pyytää yhteenvedon tulostamista, lääkkeiden yhteisvaikutusten tarkistusta tai sähköisen reseptin mitätöimistä.

Lääkkeiden koneellinen annosjakelu

Hyödynnä teknologian antama apu myös lääkkeen jakelussa! Koneellisessa annosjakelussa saat lääkkeesi kerta-annospusseihin pakattuna kahdeksi viikoksi kerrallaan. Koneellinen jakelu parantaa lääketurvallisuutta sekä usein vähentää lääkehävikkiä ja lääkekustannuksia, koska maksat vain käyttämistäsi lääkkeistä. Palvelun alussa lääkityksesi tarkastetaan, jolloin turhat lääkkeet karsitaan ja mahdolliset lääkkeiden haitalliset yhteisvaikutukset havaitaan. Yhdessä hoitavan lääkärisi kanssa arvioidaan tarvittavat muutokset lääkitykseen.

Annospusseihin on selkeästi merkitty lääkkeenottopäivä ja -ajankohta, jolloin lääkkeiden ottaminen on helppoa. Koneellinen jakelu on hygieenisempää ja virheettömämpää kuin lääkkeen jakaminen käsin dosetteihin. Jokaisen toimituksen yhteydessä apteekki toimittaa ajantasaisen lääkityslistan. Palveluun kuuluu myös reseptien ylläpito ja uusiminen.

Palvelu sopii erityisen hyvin ikäihmisille sekä henkilöille, joilla on lääkkeiden runsaan lukumäärän tai monimutkaisen annostelun vuoksi vaikeuksia huolehtia omasta lääkityksestä.

Ota yhteyttä, jos tarvitset apua lääkityksesi hallintaan. Mietitään yhdessä, voisiko koneellinen annosjakelu tuoda helpotusta arkeesi.

Lääkejätteiden vastaanotto

Vanhentuneiden tai käyttämättömäksi jääneiden resepti- tai itsehoitolääkkeiden turvallinen ja oikea vastaanottopiste on apteekki. Voit tuoda lääkejätteet meille Tikkakosken apteekkiin hävitettäväksi, me huolehdimme niiden turvallisesta jatkokäsittelystä. Lääkkeet ovat ongelmajätettä, ja niiden joutumista sekajätteeseen tai viemäriin tulee ehdottomasti välttää. Tutustu Tikkakosken apteekin lääkejäteohjeeseen tästä »

Seuraavat tuotteet eivät kuulu lääkejätteeseen:

  • Tyhjät lääkelaitteet, pullot, aerosolit ja tuubit. Hävitä ne yleisten kierrätysohjeiden mukaan.
  • Perusvoiteet -> sekajäte
  • Ravintolisät ja vitamiinit -> biojäte
  • Kemikaalit, lääkkeettömät shampoot, hiuslakka, tavallinen kynsilakka
  • Sähkölaitteet, paristot, digitaaliset kuumemittarit

Kanta-asiakkuus

Liity apteekin kanta-asiakkaaksi! Kanta-asiakkaana nautit joustavasta ja ripeästä palvelusta, lääketurvallisuutesi lisääntyy, ja säästät palvelumaksuista. Lisäksi pysyt ajantasalla apteekin tapahtumista ja tarjouksista! Liittyminen on maksutonta eikä vaadi erillistä korttia. 

Kanta-asiakkuuden edut:

Maksuton reseptin uusinta 

Maksuton jäljennöksen tulostus ulkomaanmatkaa varten

Lääkkeiden yhteensopivuuden seuranta

Mahdollisuus tiliasiakkuuteen

Tietoa tulevista tapahtumista

Erikoistarjouksia ei-lääkkeellisistä tuotteista

Kanta-asiakkaiden tietosuojaselosteeseen pääset tästä.

Tiliasiakkuus

Tiliasiakkuus on mainio keino helpottaa asiointia, silloin kun lääkkeittesi hakemisesta huolehtii omainen, hoivapalveluyritys tai kotihoito. Laskun vastaanottaja voidaan määritellä asiakkaan tilanteen mukaan. Laskun voi saada paperisena, e-laskuna tai suoramaksuna. Apteekista voi pyytää esitäytetyn toimeksiantolomakkeen sähköisen laskutuksen käynnistämistä varten.

Lähetämme laskun lääkeostoista kaksi kertaa kuukaudessa ja siihen lisätään oheisen hinnaston mukainen laskutuslisä. Kysy apteekista lisää!

Kotiinkuljetus

Pyrimme mahdollisuuksien mukaan järjestämään lääkkeiden kotiinkuljetusta Tikkakosken alueella. Kysy mahdollisuutta kotiinkuljetukselle, jos sinulla on vaikeuksia noutaa lääkkeitä apteekista. Sovitaan yhdessä sopivasta järjestelystä. Kotiinkuljetuksesta perimme hinnaston mukaisen maksun käteisellä tai tilimaksuna.

apteekkipalvelut

Apteekin palveluhinnasto

Schengen-todistus 7 €
Jäljennös ulkomaanmatkaa varten 1 €
Reseptin uusinta maksuton 
Kuljetuspalvelu (Tikkakosken taajama) 5 €                  
Laskutuslisä 2.70 €
Koneellinen annosjakelu 6 €/viikko          

Hyödylliset linkit

TERVEYDEKSI! »
TERVEYSKIRJASTO »
TIETOA ROKOTUKSISTA »
TIKKAKOSKEN TERVEYSASEMA »
KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRI  »
KELA »
OMAKANTA »
FIMEA »